Jägare, inte kung...

Presumtiv mördare?
Presumtiv mördare? Jojo...

Det är rätt lustigt, en person som tagit jägarexamen, har vapenlicens och hamnar i någon större dramatisk händelse som media gärna vältrar sig i, tituleras alltid som jägare.

Nu senast är det Expressen som anser att den misstänkte mördaren i Gällivare ska tituleras jägare. Fast han arbetar uppenbarligen som gruvarbetare. Men det är en bisak, först och främst är han jägare i idiotmedias ögon.

Kungen jagar också, troligen bra mycket mer än en gruvarbetare från Gällivare... Borde han då inte kallas "Jägaren som arbetar som kung emellanåt" i media? Carl XVI Gustaf, Jägare. Jobbar också som kung. Va?

Tänk om den misstänkte Gällivarebon istället hade avvikit från ett bilbingo den aktuella dagen? Hade han då kallats "bilbingospelaren"?

Tror inte det.

Det handlar helt enkelt om att Expressen spelar på folks eventuella fördomar. Jägare är läskiga förtappade machomän. Hallååå! Inte jag!!! Hallååå!?

Samma sak var det förra året vid den tragiska händelsen i Valsjöbyn där en man var ute med sin hund på kvällen och blev attackerad och dödad av björn. Det var en jägare som blev attackerad skrev media.
Jo visst, han skulle jaga nästa dag. Men det är inte viktigt. Mannen var inte jaktklädd, hade inte vapen med sig, han  var bara ute med sin hund den här kvällen.
Som vilken bilbingospelare som helst hade kunnat vara.

Men media ville spä på myten om att björnar bara attackerar jägare.

Varför vill de det? Var finns objektiviteten?
Det är helt uppenbart att vissa tidningar vill svartmåla jägarna. Helt utan grund. Många mördare finns det... en och annan jagar kanske på sin fritid... Tror nog att  det finns mördaräckel som gör helt andra saker, vissa kanske fiskar, spelar golf och... gillar bilbingo. Precis som övriga Svensson.

Och om de nu återger sanningen så jävla dåligt i sådana här fall, hur är trovärdigheten i övrigt?

Tacka vet jag Aftonbladet  fallet med den mordmisstänkte Gällivarebon. De har omtalat den misstänkte med hans riktiga titel, det vill säga gruvarbetare. Inte blåst upp fördomar. Det känns som en liten skärpning. Hoppas att den håller, Aftonbladet!

Aftonbladet: Polisens 7 punkter mot gruvarbetaren
Expressen: Misstänkte jägaren begärd häktad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0